Pelin Otu: Tümörü 16 Saatte Küçülten Mucize Bitki
Şifalı bitkiler arasında yer alan Pelin Otu bireysel amaçlı uyuşturucu yapıldığı için bir dönem yasaklanmıştı. Günümüzde ise kanser tedavisi için yapılan pek çok bilimsel araştırmaların merkez noktası haline geldi.
Geçen yüzyılda pelin çiçeği kullanımını yasaklayan İsviçre, tıbbi faydaları sebebiyle pelin otunun 1 Mart 2005’te yeniden damıtılmasına izin verdi.
Pelin Otunun Yetiştirildiği Yerler
Pelin çiçeği Türkiye’nin Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölgesinde yabani olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fakat diğer bölgelerde de ekilirse yetişir.
Pelin Çiçeğinin Toplanması – Saklanması
Pelin otu çiçek açmaya başlamadan önce sürgün, yaprak ve çiçekleri toplanarak kurutulur ve özel kaplarda tutulur.
Pelin Otu Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?
Pelin otunun bilinen pek çok faydaları bulunmaktadır. Pelin otu, bazı tümörler üzerinde çok etkili olduğu ispatlanmış doğal bir bitkidir.
Pelin Otu Çiçeği %98 oranında bazı kanser türlerinde tedavi edici özelliği kanıtlandı
Birçok hastalığı tedavide kullanılan bitkilerin iyileştirici özelliği modern tıpta yapılan son çalışmalarla teker teker ispatlanıyor. Sıtma tedavisi için kullanıldığı bilinen pelin otunun demir ilave edilerek kanserli hücrelerini neredeyse tamamına yakın bir oranda yok ettiği kanıtlandı.
- Pelin otu tavsiye edilen şekilde tüketilirse; iştahsızlık, hazımsızlık ve safra yolları rahatsızlıklarına karşı yararlıdır.
- İdrar söktürücü bir özelliktedir. İdrar yolları rahatsızlıklarının kısa sürede iyileşmesini sağlar.
- Bedeni güçlendirici tonik etkisi bulunur. Vücudunuza dinçlik ve dirilik kazandırmaktadır.
- Yüksek ateş ve enfeksiyon anlarında güçlü bir iyileştiricidir.
- Demir eksikliğini sonucu oluşan anemiye iyi gelir.
- Çok sık karşılaşılan cilt sorunlarından biri olan egzamayı geçirir.
- Çocuklarda üreyen bağırsak kurtlarının vücuttan atılmasını sağlar.
- Diyabet (şeker) hastalarına iyi gelir.
- Epilepsi nöbetlerinin azaltılmasında yardımcıdır.
Pelin Otu Çiçeğinin Yan Etkileri Nelerdir?
Pelin otunun yararlı bir çiçek/bitki olmasının yanında, bazı yan etkilerinin olduğunu bilinmektedir.
- Bağımlılık yapıcı özelliği bulunmaktadır.
- Emziren anneler ve mide rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır.
Bu gibi nedenlerden dolayı doğadaki tüm bitkilerin insan sağlığına pek çok yararı bulunsa da yan etkileri açıklanmış olan bitkileri bilinçli bir şekilde tüketmek gerekmektedir.
Pelin Otu Çiçeğinin Kullanım Şekli
Yarım ila bir tatlı kaşığı kuru karışım üzerine 1 bardak kaynamış su dökülerek 10-15 dakika süreyle demlendirilmeye bırakılır. Demlenen çay, günde iki veya üç kez birer bardak olarak içilebilir.
Pelin otu çayını 3 hafta içtikten sonra 2-3 hafta kullanımına kesinlikle ara vermelisiniz. Aksi takdirde bileşimindeki eterik, yağ türevi zehirlenmelere neden olabilir.
Antik Çağlarda Pelin Çiçeği Ne Amaçla Kullanılıyordu?
Çin’de yapılan arkeolojik kazılarda bulunan antik dönem Çin tıbbına ilişkin el yazmalarında sıtma tedavisinde pelin çiçeği özü kullanıldığı ortaya çıkarılmıştı.
Antik Çağ‘larda ilaç niyetine kullanılan pelin otu çiçeği, absenta diye de bilinen absent adlı alkol maddesi olarak faydalanılmıştı. Pelin çiçeği alkolle birlikte damıtılması sonucu thujone adı verilen uyuşturucu bir madde elde ediliyordu.
Sıtma Tedavisinde Kullanılan Pelin Çiçeği
Ancak absentin tıbbi faydaları İsviçre’de ikamet eden Fransız doktor Pierre Ordinaire tarafından keşfedildi. Yapılan araştırmaya göre pelin otu çiçeğinin özü tek başına kullanıldığında bile ilk 16 saatte tümörü yüzde 28 oranında küçülttüğü keşfedildi.
Çinli farmakolojist Youyou Tu pelin tozu özütünü sıtma tedavisinde kullanarak 2015 yılında “Psikoloji ve Tıp” dalında Nobel ödülü kazanmıştı.
Farelerde yapılan testler sonucunda, pelin otuna demir ilave edilerek kullanıldığında ise akciğer kanseri, meme kanseri ve bazı cilt kanseri türlerinde pelin otunun yüzde 98 oranında tedavi edici özelliği keşfedildi.
Sağlığınız ile ilgili diğer konular
- Kansere karşı etkili olan siyah sarımsağın faydaları nelerdir?
- Böbrek rahatsızlığına iyi gelen Gilaburu nasıl tüketilmelidir?
- Diyabet hastaları nasıl beslenmelidir?