AURA Fotoğrafçılığı olarak da bilinen Kirlian fotoğrafçılığı, yüksek voltaja ve yüksek frekansa sahip, düşük amperli elektrik alanına dayalı cihazlarla, nesnelerin yaydığı birtakım ışınımları fotoğraflamayı amaçlayan elektrografik fotoğrafçılık tekniğine verilen isimdir.
Kirlian fotoğrafçılık tekniği nasıl bulundu?
Kirlian fotoğrafçılık tekniği, ilk defa Sovyet mühendis Semyon Davidovich Kirlian (1898-1980) ve eşi Valentina Khrisanova Kirlian tarafından geliştirildiği için kirlian olarak anılmaktadır.
Semyon Kirlian’ın paranormal olaylara karşı ilgisinin artması ünlü bilim insanı Nikola Tesla ile tanışmasından sonra başlamıştır.
Semyon Kirlian, 1939 senesinde elektroterapi makinesini tamir ettiği sırada elektrik akımına kapılarak çarpılıyor. Bu esnada bir ışık gören Kirlian, çalışmalarını bu yönde devam ettirmeye karar veriyor. Kıvılcımın oluştuğu hizaya ışığa duyarlı bir malzeme koyup, oluşan kıvılcımın fotoğrafını çekmeyi başarıyor.
Kirlian fotoğrafçılığı ne işe yarar?
Semyon Kirlian ve eşi 1939 yılında geliştirdikleri cihazla, ışınımların daha çok canlı bedenlerden yayıldıklarını farkettiler. Çekmiş olduklar çeşitli organların fotoğraflarında, bu organlardan salınan renkli ışımaları görüntülü hale getirmeyi başardılar. Bedenden yayılan ışınımın farklı renklerde fotoğrafını çekebildiler.
Bu makine hastalıkları tespit edebilir mi?
Çekilen fotoğraflar incelendiğinde elde edilen görüntülerin yaklaşmakta olan bir hastalığı farklı renklerle gösterebiliyordu.
Rusya’da, tıp alanında sertifikaya sahip hastanelerde bulunan bu makine ile hastaların tedavi süreçleri izlenerek sonraki dönemlerde oluşabilecek hastalıklar önceden görülebiliyor.
Parmak uçların bu cihaz ile fotoğraflayarak ortaya çıkan renklerin vücudumuzda hangi organlara karşılık geldiği konusunda araştırma yapan ve birçok hastalığı da tedavi eden Dr. Korotkov, “Enerji her şeyin temelidir” diyor.
Kayıp olan uzuvlar çekilen fotoğrafta görülmekte
Bir ucu koparılmış bir yaprağın kirlian tekniği ile çekilen fotoğrafında yaprak tamamen bir bütün olarak görünüyordu.
kirlian tekniği ile çekilmiş deniz kabuğu | kirlian tekniği ile çekilmiş elma |
Aynı şekilde yaprak gibi; herhangi bir uzvunu kaybetmiş bir insanın fotoğrafında, o uzuv hala oradaymış gibi görülebiliyordu.
Parapsikologlara göre kayıp olan parçanın ışığının bütün olarak fotoğraflanması astral vücudun resminin kanıtı olarak kabul ediliyor.
Peki bu makine ruhun fotoğrafını çekebilir mi?
İddialara göre ilk ruh 1862 senesinde Mumbler adlı biri tarafından görüntülendi. Kendi fotoğrafını çektiği anda 12 yıl önce ölen bir yakınını da fotoğrafta gördüğünü iddia eden Mumbler, hilekârlık ile suçlandı.
Geçen zaman boyunca Amerika‘da ruhların fotoğrafını çektiğini iddia edenlerin sayısı gittikçe artmaya başladı.
Bu tür iddiaların doğruluğu konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak canlı ve cansız varlıkların bir ışınım yaydığı bilimsel olarak bilinen bir gerçektir.